Jamieson Vitamín B12 metylkobalamín 1000 mcg rýchlorozpustné tablety s príchuťou čerešne 100tbl.

Kód: 064642057464|Značka: Jamieson

Výživový doplnok so sladidlom

Vitamín B12 prispieva k správnej látkovej premene, ktorá je dôležitá pre tvorbu energie, k správnej činnosti nervového a imunitného systému, k správnej látkovej premene homocysteínu, k odstráneniu stavov únavy a vyčerpania. Vitamín B12 zohráva úlohu v procese delenia buniek a krvotvorby.

Detailný popis

12,20 €

Skladom, odosielame ihneď

Skladom, odosielame ihneď

Počet kusov

Informácie o produkte

Doplňujúce informácie:

Vitamín B12 sa nachádza vo väčšine živočíšnych produktov, nazýva sa aj kobalamín. Je dôležitý pre kardiovaskulárne a kognitívne zdravie človeka. Podporuje tvorbu hemoglobínu - červených krviniek, pomáha zabezpečovať normálnu funkciu nervového systému. Jeho prítomnosť je nevyhnutná pre správne fungovanie nervových buniek a prevenciu neurologických problémov. Reguluje hladinu homocysteínu, ktorý sa tvorí v našom tele a je vážnym rizikovým faktorom pre vznik aterosklerózy. Vitamín B12 zohráva jednu z najdôležitejších úloh pri jeho odbúravaní v krvi. Vitamín B12 je nevyhnutný pre syntézu DNA, čo je kľúčový proces pri raste a obnove buniek. Ovplyvňuje metabolizmus bielkovín a tukov. Pomáha pri ich odbúravaní, čím udržiava metabolickú rovnováhu. Chráni pred vznikom vrodených chýb a je nevyhnutný pre správny vývoj plodu počas tehotenstva. Podporuje vitalitu a funkciu mozgu. Výskum naznačuje, že u pacientov, ktorí majú nižšie hladiny vitamínu B12, je vyššie riziko straty mozgovej činnosti

Ľudské telo si nedokáže vitamín B12 vytvoriť samo, preto množstvo prijatého vitamínu B12 veľmi závisí od prijatej stravy. Vitamín B12 je prirodzene produkovaný anaeróbnymi mikroorganizmami, ktoré sa bežne nachádzajú v črevnom trakte zvierat. Je dôležité zabezpečiť dostatočný príjem vitamínu B12, najmä ak sme vegetariáni alebo vegáni, pretože tento vitamín sa nachádza najmä v potravinách živočíšneho pôvodu. 

Znižuje riziko fyzického alebo mentálneho postihnutia novorodencov. Ukázalo sa, že optimálna hladina vitamínu B12 je u tehotných žien rovnako dôležitá ako hladina kyseliny listovej. Tieto živiny podporujú vývoj mozgu dieťaťa v maternici.

Vitamín B12 sa podieľa na tvorbe melatonínu, hormónu, ktorý reguluje spánok, čím prispieva ku kvalitnejšiemu spánku.

Pozorovateľnými signálmi nedostatku vitamínu B12 môžu byť zmeny nálady, náhly úbytok hmotnosti alebo pocity necitlivosti končatín. U mnohých ľudí trpiacich depresiou sa preukázala nízka hladina vitamínu B12. Doplnenie tohto vitamínu pomáha lepšie zvládať tento problem.

Balenie

100 tabliet

Dávkovanie

dospelí 1 tabletu obdeň nechajte rozpustiť na alebo pod jazykom.

Zloženie

Každá tableta obsahuje:

Vitamín B12 (metylkobalamín) ... 1000 μg

Ďalej obsahuje: manitol (sladidlo), celulóza (nosič), kremičitan vápenatý (protihrudkujúca látka), krospovidón (nosič), prírodná čerešňová príchuť, oxid kremičitý (protihrudkujúca látka), rastlinný steran horečnatý (povlaková látka), síran sodný (stabilizátor), glykozidy steviolu (sladidlo).

Upozornenie

Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Uchovávajte pri teplote 15–25 °C, mimo dosahu malých detí. Nadmerná konzumácia môže vyvolať laxatívne účinky. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. 

Jamieson Vitamín B12 metylkobalamín 1000 mcg rýchlorozpustné tablety s príchuťou čerešne 100tbl.

Kód: 064642057464, Značka: Jamieson

12,20 €


Hodnotenie

Máte otázku?

Kontaktujte nás ohľadne produktu.


 

* Všetky položky formulára sú povinné

Ďakujeme za záujem.

Na Vašu otázku alebo komentár sa pokúsime sa čo najskôr reagovať.




Máte otázku?

Kontaktujte nás ohľadne produktu.


 

* Všetky položky formulára sú povinné

Ďakujeme za záujem.

Na Vašu otázku alebo komentár sa pokúsime sa čo najskôr reagovať.

Vrátiť sa na začiatok