Jamieson Vitamín A 10 000 IU 100cps.

Kód: 064642020109|Značka: Jamieson

Výživový doplnok

Vitamín A je účinný antioxidant, ktorý prispieva k zachovaniu zdravia zraku, pokožky, slizníc a imunitného systému. Podporuje správnu látkovú premenu železa a zohráva dôležitú úlohu v procese špecializácie buniek. Bez GMO, bez obsahu škrobu, lepku, laktózy, umelých farbív a umelých aróm.

Detailný popis

6,30 €

Nedostupné

Nedostupné

Počet kusov

Informácie o produkte

Doplňujúce informácie:

Vitamín A (axeroftol) je vitamín rozpustný v tukoch, ktorý má veľký fyziologický význam. Vyskytuje sa v dvoch prírodných formách, a to ako vitamín A1 (retinol) a vitamín A2 (3-dehydroretinol). Okrem vitamínu A sú dôležité aj jeho provitamíny, konkrétne karotenoidy, pričom β-karotén je silnejší antioxidant. Na využitie je potrebné vylučovanie žlče, po ktorom nasleduje prenos do pečene, kde sa v prípade potreby uvoľňuje. Vitamín A je nevyhnutný pre proces videnia, pre syntézu zrakového pigmentu rodopsínu. Vitamín A má veľmi dôležitý hormonálny účinok. Má svoj vlastný receptor, viaže sa na jadrový chromatín. Preto má vitamín A vplyv na delenie a diverzitu buniek a tiež na tvorbu mukopolysacharidov. Vitamín A je nevyhnutný pre stabilizáciu membrán, dozrievanie a diferenciáciu epitelu, epidermálnu a slizničnú integritu, keratinizáciu, podporu imunitných reakcií, zvyšuje odolnosť voči infekciám. Prispieva k tvorbe hlienu, metabolizmu kostí a zubov, vývoju placenty a spermatogenéze. Okrem toho betakarotén pôsobí antitoxigénne, čím znižuje riziko vzniku rakoviny pľúc.

Nedostatok vitamínu A sa prejavuje glaukómom, zníženou citlivosťou zraku poškodením sietnice, xeroftalmiou, zápalom spojiviek a poškodením rohovky, ktoré môže viesť k slepote. Nedostatok vitamínu A sa spája s nechutenstvom, zhoršenou plodnosťou alebo imunitou. Klinicky pozorujeme suchosť a šupinatenie kože rohovatenie a šupinatenie kože, hyperkeratózu a akné. Odporúčaná denná dávka vitamínu A je približne 0,7 - 1,2 mg.

Nadmerný príjem sa môže prejaviť bolesťou hlavy, apatiou, nechutenstvom, vracaním, stratou hmotnosti, hnačkou, alopéciou, krvácaním, slabosťou a únavou. Na sliznici ústnej dutiny sa môžu objaviť ragády. Pacient je vystavený riziku vzniku cirhózy pečene. Hypotyreóza, diabetes mellitus, ochorenia pečene a obličiek môžu byť spojené s karotenémiou v dôsledku poruchy premeny beta karoténu.

Balenie

100 kapsúl

Dávkovanie

Dospelí: 1 kapsulu denne

Zloženie

Každá kapsula obsahuje:
Vitamín A (Palmitát) ..... 3 000 μg RAE/10000 IU
(375 % referenčnej výživovej hodnoty)

Ďalej obsahuje: Sójový olej (nosič); hovädzia želatína, glycerol (povlakové látky)

Upozornenie

Uchovávajte pri teplote od 15 do 25 °C, mimo dosahu detí. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. O dávkovaní pre deti, tehotné a dojčiace ženy sa poraďte s lekárom. Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy. 


Rozdelenie podľa zloženia

Diétne obmedzenia

Jamieson Vitamín A 10 000 IU 100cps.

Kód: 064642020109, Značka: Jamieson

6,30 €


Hodnotenie

Máte otázku?

Kontaktujte nás ohľadne produktu.


 

* Všetky položky formulára sú povinné

Ďakujeme za záujem.

Na Vašu otázku alebo komentár sa pokúsime sa čo najskôr reagovať.




Máte otázku?

Kontaktujte nás ohľadne produktu.


 

* Všetky položky formulára sú povinné

Ďakujeme za záujem.

Na Vašu otázku alebo komentár sa pokúsime sa čo najskôr reagovať.

Vrátiť sa na začiatok