Jamieson Gentle Iron bisglycinát komplex 90cps.

Kód: 064642090485|Značka: Jamieson

Výživový doplnok

Železo prispieva k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu. Vitamín C zvyšuje vstrebávanie železa, vitamíny B2, B12 a kyselina listová prispievajú k zníženiu vyčerpania a únavy a podporujú správnu tvorbu a udržanie zdravých červených krviniek.

Detailný popis

10,10 €

Skladom, odosielame ihneď

Skladom, odosielame ihneď

Počet kusov

Informácie o produkte

Doplňujúce informácie

Železo prispieva k tvorbe červených krviniek, hemoglobínu a k správnemu fungovaniu imunitného systému. Vitamín C zvyšuje vstrebávanie železa, vitamíny B2, B12 a kyselina listová a podporujú tvorbu a spravne fungovanie červených krviniek.

Železo vo forme diglycinátu železnatého znižuje zaťaženie tráviaceho systému, pretože prechádza žalúdkom a tenkým črevom bez jeho narušenia. Tým sa znižujú bežné vedľajšie účinky, ako sú nevoľnosť, tráviace ťažkosti a zápcha, čo prispieva aj k vyššej biologickej dostupnosti (t. j. rýchlosti vstrebávania) železa v organizme.

Nedostatok železa v tele najčastejšie vedie k anémii alebo chudokrvnosti. Ide o stav, keď telo nie je schopné zásobovať rôzne orgány a ich časti dostatočným množstvom okysličenej krvi v dôsledku nedostatku hemoglobínu.

Príznaky nedostatku železa

  • Únava a slabosť 
  • Bledá pokožka
  • Dýchavičnosť
  • Suché vlasy a pokožka
  • Studené ruky a nohy

Medzi potraviny bohaté na hémové železo patria napr.: morské plody (mušle, ustrice a slávky), červené mäso (hovädzie, jahňacie, zverina a bravčové), pečeň (kuracia alebo hovädzia), ryby (sardinky, halibut, treska, losos a tuniak), hydina (kuracie a morčacie).

Medzi potraviny bohaté na nehémové železo patria: vajcia, sušené ovocie, ako sú marhule, slivky a hrozienka, obohatené obilné výrobky, ako sú cereálie a cestoviny, strukoviny, ako je fazuľa, šošovica, hrach a sója, niektoré druhy zeleniny, ako je špargľa a špenát.

Balenie

90 kapsúl

Dávkovanie

dospelí 1 kapsula obdeň s jedlom. Užite s časovým odstupom niekoľkých hodín pred alebo po užití iných liekov alebo výživových doplnkov.

Zloženie

Každá kapsula obsahuje:

Železo (bisglycinát železnatý) ... 28 mg (200 % RVH*)

Vitamín B2 (riboflavín) ... 0,8 mg (57 % RVH*)

Vitamín B12 (kyanokobalamín) ... 8 μg (320 % RVH*)

Vitamín C (kyselina askorbová) ... 60 mg (75 % RVH*)

Kyselina listová ... 400 μg (200 % RVH*)

* RVH – referenčná výživová hodnota

Ďalej obsahuje: celulóza, fosforečnan vápenatý (objemové činidlo), rastlinný stearan horečnatý, oxid kremičitý (protihrudkujúca látka), rozpustná celulóza (želírujúca látka).

Upozornenie

O dávkovaní pre deti, tehotné a dojčiace ženy sa poraďte s lekárom. Pre riziko predávkovania železom, uchovávajte mimo dohľadu a dosahu detí. Uchovávajte pri teplote 15–25 °C. Nepresahujte odporúčané dávkovanie. Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy. Farba kapsúl sa môže líšiť. Je prejavom prítomnosti prírodných zložiek.


Rozdelenie podľa zloženia

Jamieson Gentle Iron bisglycinát komplex 90cps.

Kód: 064642090485, Značka: Jamieson

10,10 €


Hodnotenie

Máte otázku?

Kontaktujte nás ohľadne produktu.


 

* Všetky položky formulára sú povinné

Ďakujeme za záujem.

Na Vašu otázku alebo komentár sa pokúsime sa čo najskôr reagovať.




Máte otázku?

Kontaktujte nás ohľadne produktu.


 

* Všetky položky formulára sú povinné

Ďakujeme za záujem.

Na Vašu otázku alebo komentár sa pokúsime sa čo najskôr reagovať.

Vrátiť sa na začiatok